Slip af med dine smerter i albue eller underarm.

Døjer du med smerter i albuen eller underarmen, og har gjort det i flere måneder eller år?

Måske du endda har fået konstateret f.eks.:

  • Tennisalbue.
  • Golfalbue.
  • Betændelse i slimsæk (bursitis).
  • Musearm.
  • Slidgigt.
  • Muskelspændinger i underarm.
Så er Fra Smerte Til Frihed skabt til lige netop dig.

Kan du genkende det?

“Åh, jeg ved bare at det kommer til at gøre ondt i albue, hvis jeg skal lave gentagende arbejde.” 

Du står og kigger på din hæk, som skal klippes. Du er på vej ud til redskabsskuret. Men du har prøvet det så mange gange – gentagende arbejde gør ondt i albuen eller underarmen.

Du har prøvet at bruge dit udstyr på forskellige måder, at komme rundt om problemet, men smerten i albuen eller underarmen har bidt sig fast. Og du orker det ikke mere.

Tidligere tænkte du slet ikke over om du brugte højre eller venstre arm til at løfte med, åbne døre, bære indkøbsposer eller gøre rent. Men nu gør albuen simpelthen så ondt, at det er svært at tænke på andet.

Dine smerter i albuen eller underarmen gør det svært at være fysisk aktiv, lave dagligt arbejde eller træne som du gerne vil – og når du er med til aktiviteter kan du mærke at smerterne i din albuen eller underarmen stjæler din opmærksomhed og koncentration. Du har endda lavet de albueøvelser som du fik besked på. Men det hjalp dig ikke.

Sådan lyder de fleste af vores klienters historie. De har meget ondt i albuen eller underarmen og er stoppet med at med at gøre mange ting de holder af for at undgå at få mere ondt. Men det løser ikke dine smerteproblematikker – desværre.

Du kender tanken: “Hvis jeg løfter med, bøjer eller strækker min albue, så får jeg helt sikkert mere ondt”.

Du sidder fast og føler dig fanget af dine albue- eller underarmssmerter – og vi er klar til hjælpe dig. 

Hvis du kan genkende at dine albue eller underarmssmerter og frygten for at få mere ondt eller gøre det værre, får dig til at undgå bestemte bevægelser i dagligdagen eller øvelser til træning, så er du kommet til det helt rette sted.

Lær at behandle dine albue- eller underarmssmerter.

Fra Smerte Til Frihed er et specialdesignet onlinekursus til dig, som har ondt i albue eller underarm, og har haft det i mere end 3 måneder. Du lærer at behandle dine underarms- eller albuesmerter gennem viden, bevægelse, træning, fysisk aktivitet, teori og praksis.

Kurset er bygget op omkring 5 unikke moduler. Du vil blive præsenteret overfor ny viden, teori og ikke mindst helt praktisk anvendelige værktøjer og redskaber til at tackle dine albue- eller underarmssmerter. Og du får det hele serveret med konkrete eksempler, som gør det let at implementere direkte i din dagligdag.

Det er slut med gætteri og famlen efter de helt rigtige øvelser, hvor meget du skal lave, om det må gøre ondt eller ej, og den nagende tvivl i baghovedet:
“Gør jeg overhovedet det rigtige?”

Det siger vores tidligere klienter.

Online var lige så godt som fysisk forløb.
Jeg lærte virkelig meget, og oplevede at online gav et ligeså godt resultat som jeg kan forestille mig et normalt forløb ville have gjort.
Jeff
Tidl. klient hos Smertefribevægelse.
5/5
Ingen hokuspokus.
Der er ingen hokuspokus eller hurtige løsninger, bare en utrolig dygtig og sympatisk tilgang til klienternes krop og sind.
Thomas
Tidl. klient hos hos Maxer.
5/5
I dag er jeg 95% smertefri.
Jeg tænker slet ikke over hverken mine smerter eller bekymrer mig om de fremtidige smerter/skader der måske kunne opstå.
Mie
Tidl. klient hos Maxer.
5/5

Forløb skabt til dig med ondt i albue eller underarm.

Onlinekurset er bygget op omkring 5 moduler. Hvert modul har sit eget tema, og indeholder dybdegående, detaljerede videoer, artikler og workbooks til refleksion og implementering.

Se det som en boullionterning af de bedste fra videnskab og behandling krydret med flere årtiers klinisk erfaring.

Du kommer til at få redskaber og strategier, som vi personligt bruger hver eneste dag med vores fysiske klienter til at slippe fri fra smerterne, bekymringerne og få friheden tilbage. Vi starter fra bunden og klæder dig på, så du kan stå på egne ben.

MODUL 1

ALT, DU BØR VIDE OM SMERTE OG BEHANDLING

Vi starter med det fundamentale. Jo bedre du forstår et problem, jo bedre forudsætninger har du for at løse det. Første stop er derfor at få opdateret viden, som bygger på videnskabelig forskning af høj kvalitet. Formålet er at klæde dig godt på fra start og give dig muligheder for at tage kontrollen tilbage.

For der er gudskelov mange ting, du selv kan gøre for at få det bedre selvom du har ondt i albuen eller underarmen.

MODUL 2

KROP OG SIND UDEN HOKUSPOKUS

Krop og sind hænger sammen, og påvirker hinanden konstant. I modulet får du indgående viden om faldgruberne i det menneskelige sind, så du lettere kan tackle og navigere udenom dem, og blive mindre begrænset af dine smerter i albuen eller underarmen.

Dine overbevisninger styrer din adfærd, og selvom smerterne kan føles forfærdelige, er du nødt til at udfordre din albue og underarm.

MODUL 3

NYT SYN PÅ GENOPTRÆNING

Din albue og underarm er stærk, robust og tilpasningsdygtig, men det føles måske ikke sådan lige nu. Det er helt normalt, når det gør ondt. Derfor giver vi dig et væld af helt konkrete principper for genoptræning, så du kan starte din opbyggende proces.

Du er måske bekymret for om du laver albue- eller underarmsøvelserne korrekt eller om du til daglig laver forkerte bevægelser, men det fokus skaber ofte flere problemer end det løser.

MODUL 4

SÅDAN OPNÅR OG FASTHOLDER DU GODE RESULTATER

Alt hvad der påvirker dig som person, kan påvirke dine albue- eller underarmssmerter. Derfor er det vigtigt at vide hvordan livsstilsfaktorer som fx. rygning, arbejde, motion, søvn og stress kan påvirke dine smerter i albue eller underarm og dermed dit genoptræningsforløb.

Vi giver dig konkrete redskaber til at foretage meningsfulde og gradvise livsstils- og vaneændringer, som kan understøtte din rejse mod et liv, hvor smerterne i albuen eller underarmen ikke er i centrum.

MODUL 5

GENOPTRÆNING I PRAKSIS

Vi hjælper dig selvfølgelig også med hvordan du helt lavpraktisk skal starte med din genoptræning. Vi dykker ned i hvordan god genoptræning med bevægelse og fysisk aktivitet ser ud, hvordan du kan tackle modgang undervejs i processen og hvordan din progression kan se ud.

Alle forløb med albue- eller underarmssmerter er forskellige, fordi de skal passe til dine behov. Derfor guider vi dig på vej til en strategi, der passer til netop dig, din situation og dine underarms- eller albuesmerter.

Få redskaber mod dine smerter i albue/underarm.

Vores onlineforløb er for dig, der:

Dybdegående workbooks

Refleksionsopgaver, som er designet til at gøre det nemt at sætte handling bag tanker, intentioner og din nye viden.

4+ timers eksklusiv video

Du får over 4 timers eksklusivt video-materiale, som er specialdesignet til din situation.

Redskaber og strategier

Du får helt konkrete redskaber, som du kan bruge i din hverdag med det samme.

Lukket gruppe

Bliv medlem af en lukket gruppe, hvor du kan sparre med kursets behandlere og andre kursister, som er i samme båd som dig.

Men helt ærligt..
Hvorfor vælge et online-kursus?

Vi ved godt at du sandsynligvis allerede har prøvet rigtig mange former for behandling, f.eks. fysioterapi, kiropraktik, medicin, osv.

Det har de fleste af vores klienter nemlig.

Derfor er det også vigtigt for os at understrege, at målet med kurset er, at gøre dig uafhængig af os. Og derudover peger forskning også på, at online-forløb og fysiske forløb har sammenlignelig effekt. Smart, ikke?

Og det er netop derfor vi har udviklet Fra Smerte Til Frihed. Du kommer til at lære om mekanismerne bag hvorfor smerte kan vare ved i lang tid (ikke de årsager du tror), de mange psykologiske faldgruber som fastholder mange i deres situation og hvad du selv kan gøre.

Og gennem hele kurset får du konkrete værktøjer, redskaber og strategier til at komme dine smerter til livs og slippe fri fra at have ondt i albuen eller underarmen.

Du kan tage Fra Smerte Til Frihed hvor end du er. På alle dine enheder og så længe internettet eksisterer.

Tag kurset i dit eget tempo. Der er ingen tidsbegrænsning på, hvornår du skal være færdig.

Hvem er vi egentlig?

Hos Maxer og Smertefribevægelse er vi både fysioterapeuter, trænere og kandidatuddannede smertebehandlere. Vores vision at hjælpe så mange som muligt med at leve et liv, hvor smerter ikke er en begrænsning.

Vi har sammen flere årtiers ekspertise i at hjælpe netop folk, som sidder i din situation – selv om det måske føles, som om du er alene om det.

Derudover har vi i flere år holdt foredrag, workshops og kurser for sundhedsprofessionelle i at behandle folk med smerteproblematikker.

Vi brænder for at hjælpe dig med at tage kontrollen tilbage, så du kan blive uafhængig af behandlere for at få det bedre.

Du kan læse mere om os hver især ved at klikke her.

FRA SMERTE TIL FRIHED

Vi klæder dig på i kampen mod albue- eller underarmssmerterne, så du forstår hvordan den konkrete genoptræning kan se ud, så du kan tage magten tilbage. Vi gennemgår skridt for skridt al det praktiske, så du kan udføre planerne i din hverdag.

• Videnskabeligt understøttet og opdateret behandling.
• Konkrete strategier, værktøjer og redskaber til din genoptræning.
• Optimering af din strategi mod albuesmerter og underarmssmerter.
• Mulighed for sparring med behandlere og ligesindede i lukket forum.

Hvis du kan genkende dig selv i disse punkter, er onlinekurset for dig:

Har du spørgsmål til dine smerter i albue eller underarm og onlineforløbet, så skriv endelig til os.

Du kan forvente at få den nyeste viden om smerter, som du kan bruge i behandlingen af dine albue- eller underarmssmerter. Gennem undervisningen vil du opleve en større tryghed ved dine albue- eller underarmssmerter og få konkrete værktøjer, der gør dig i stand til at selv påvirke dine smerter i en positiv retning.

Med en opdateret viden om smerter kan du tage magten tilbage og blive uafhængig af behandlere i jagten på at blive smertefri. Smerterne i albue eller underarm vil fylde mindre, og du får flere handlemuligheder og mere frihed i hverdagen til at gøre de ting, du elsker.

Der findes naturligvis ikke noget quickfix, men alle med albue- eller underarmssmerter kan få det bedre. Spørgsmålet er hvordan, hvor hurtigt det vil gå og hvilke faktorer, der skal skrues på.

Jeg har en diagnose for mine albue- eller underarmssmerter – er forløbet for mig? 

Selvom du har fået en diagnose for dine albue- eller underarmssmerter, så vil du have stor gavn af vores online smerteforløb, der giver dig konkrete værktøjer til at få det bedre.

Uanset din diagnose er der en række principper, metoder og redskaber som vil højne dine chancer for at komme din smerter til livs. 

I modsætning til hvad mange tror, så viser forskningen, at din diagnose faktisk ændrer ganske lidt i hvordan god genoptræning ser ud. Det er i stedet langt vigtigere at forstå grundprincipperne for hvad god genoptræning er – og dem lærer du her.

Det betyder, at du vil kunne få markant reduktion af dine smerter selvom du har en fået konkret diagnose som fx tennisalbue, golfalbue, betændelse i slimsæk, slidgigt i albuen, musearm eller muskelspændinger i underarmen.

Det gælder også hvis du har fået en mere diffus diagnose som fx en låsning, myoser eller at noget er forstrakt/forstuvet.

At en scanning viser en bestemt diagnose for dine længerevarende smerter giver oftest ikke sundhedsmæssige fordele i behandlingen. Scanninger bruges i stedet til at udelukke at der er noget alvorligt galt.

Faktisk viser forskningen, at der er en dårlig sammenhæng mellem smerter og mange af de typiske forklaringer smertepatienter får på deres smerter. Det kan være forklaringer som svag core, skævt bækken, forskellig benlængde, dårlig kropsholdning, asymmetri, skæv ryg,  muskelubalance og overpronation mv. Forskningen viser meget klart at det er normalt med variation i vores kropsbygning og at det er normalt at være asymmetrisk.

Studier på forskellige tilgange til moderne smerteundervisning viser en positiv effekt på især frygt og nedsat funktion og i nogen grad smerter. Gennem en større forståelse for dine albue- eller underarmssmerter og de mange faktorer, der bidrager til smerter generelt, vil du opleve en øget tryghed og få flere handlemuligheder.

Netop flere handlemuligheder gør, at du kan spille på flere strenge i din genoptræning og øge sandsynligheden for at få det bedre. I dag ved man, at smerte især handler om beskyttelse, og når du oplever større tryghed er der mindre behov for beskyttelse. Det betyder ofte mere fysisk aktivitet, mere tid til meningsfulde aktiviteter, færre udgifter til behandling og færre smerter.

Forskningen peger på, at online smertebehandling har sammenlignelige resultater med fysiske konsultationer. Det er blandt andet fordi passive og manuelle behandlingsstrategier typisk kun giver kortvarige lindring. På lang sigt handler det om din egen aktive strategi.

Når du har haft ondt i albuen eller underarm i længere tid (over 3 måneder) handler smerterne oftest mindre om skade og struktur, da helingen af en eventuel skade typisk allerede er foregået. Derfor kan du med fordel i højere grad fokusere på, hvad du selv kan gøre for at få det bedre – og her er viden i centrum.

Forskningen peger på, at ved længerevarende smerter så fortæller albuen eller underarmens strukturer (muskler, knogler, led, diske osv.) ikke så meget om smerter, og det er ikke afgørende at ændre strukturen for at få det bedre. Derudover stiller forskningen kraftigt spørgsmålstegn ved, om man overhovedet kan ændre albuen eller underarmens strukturer med hænderne.

Mange smerteskoler og meget smerteundervisning har desværre et udelukkende biomedicinsk fokus – dvs. de fokuserer på “fejl” i og omkring albuen eller underarmen, som traditionelt set har fået al skylden for albue- eller underarmssmerter. Det kan være eksempler vi i dag ved er forsimplede og skaber frygt fx svag core, forskellige benlængde, asymmetri, skævhed, osv.

Problemet med det store fokus på kroppens strukturer er, at det kan skabe mere frygt, hvilket ofte resulterer i mindre bevægelse og dermed uheldige tilpasninger i kroppen, hvor du gradvist vil kunne mindre. Derudover viser forskningen, at det typisk både er svært at ændre albuen eller underarmens biomekanik og faktisk heller ikke nødvendigt for at få det bedre.

Dette onlinekursus tager i modsætning til ovenstående udgangspunkt i de sidste årtiers forskning om smerter så du kan få et helhedsorienteret syn på dine albue- eller underarmssmerter.